S.S. Belgenland

 

Revue Ravage

 

Terms of
Embarrassment

 

FES ft.
Ernst Reijseger

 

Boot & Berg

 

R.I.P. Funeral songs

 

HEARSEE

 

FES with John Watts

 

Answer Songs

 

Zilke

 

Modernski

 

FES meets Jimi Tenor

 

De Oesterprinses

 

FES ft. Uri Caine

 

Heliogabal

 

The Armstrong Mutations

 

Minoes

 

Larf

 

DOORLOPENDE PROJECTEN

 

DOORLOPENDE PROJECTEN

FES ft. Ernst Reijseger

Een Big Band en een cello – het kan dus!
Grooves, lyriek, onnozelheid en ernst, swing en tegendraadsheid, improvisaties, melodieën, uitzinnigheid, indringendheid....Nog iets? Boek en we komen! North Sea Jazz en Jazz Middelhiem gingen u voor!

Meer info | Bekijk video's

 

R.I.P. Funeral songs

Met R.I.P. waagt FES zich aan een waar begrafenisrepertoire: 12 nieuw gecomponeerde afscheidsliederen voor de uitvaart van de muzikanten van het orkest. Ze sterven alle vijftien, één voor één, door ziektes, accidenten, ouderdom en andere oorzaken naar keuze. En zo wordt, naarmate het concert vordert, het orkest kleiner en kleiner, een grimmige vooruitblik op wat FES ooit zal overkomen, indien iemands lege plaats niet wordt ingevuld.

Een productie van Bonk vzw, Concertgebouw Brugge en Vooruit, Gent.

Meer info | Bekijk video

 

HEARSEE - FES & Film

Na ‘De Oesterprinses’ werd de wens alleen maar groter om de ingeslagen weg van muziek en film verder te bewandelen. Dit keer werd niet gekozen voor één avondvullende film, maar voor een gevarieerd filmconcert waarbij films van allerlei slag, sferen, lengtes en periodes met nieuw gecomponeerde muziek in dialoog gaan. En dit allemaal onder de paraplu HEARSEE, waar ogen luisteren en oren zien. Muziek op film en film op muziek: een projector, een scherm, een publiek en Flat Earth Society.

Een productie van Bonk vzw, deSingel, Antwerpen en Vooruit, Gent.

Meer info | Bekijk video's

 

De Oesterprinses, Ernst Lubitsch 1919

Vertoond in o.a. New York, Mexico City, Wenen, Berlijn
Begeleiding ‘De Oesterprinses’ (‘Die Austernprinzessin’), een stille film uit 1919 van Ernst Lubitsch met composities van Peter Vermeersch.

De Oesterprinses is een coproductie van: Kunstencentrum Vooruit,
het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen, het Festival van Vlaanderen Gent & Historische Steden, de Singel, Motives Festival Genk en vzw BONK.

Meer info | Bekijk video's

 

Modernski

Moderne meesters in een jas van FES
Onder de noemer ‘Modernski’ (die refereert naar de lapnaam ‘Mijnheer Modernsky’ die Schönberg in een koorwerk gaf aan Stravinsky) wordt relatief onbekende 20e-eeuwse muziek opgedist en opgefrist tot FES-repertoire.

Meer info