S.S. Belgenland

 

Revue Ravage

 

Terms of
Embarrassment

 

FES ft.
Ernst Reijseger

 

Boot & Berg

 

R.I.P. Funeral songs

 

HEARSEE

 

FES with John Watts

 

Answer Songs

 

Zilke

 

Modernski

 

FES meets Jimi Tenor

 

De Oesterprinses

 

FES ft. Uri Caine

 

Heliogabal

 

The Armstrong Mutations

 

Minoes

 

Larf

 

DOORLOPENDE PROJECTEN

John Watts FES

 

Samenwerkingen zijn er in vele soorten en maten. Het is soms moeilijk om labels te plakken op kunstenaars en hun geluiden te plaatsen. Peter Vermeersch, de ‘maverick musical mad scientist’, de schepper van Flat Earth Society, heeft een indrukwekkend repertoire van veelzijdige muziek die alle categorisering tart. Van big band tot moderne klassieke muziek, van jazz tot het experimentele, van soundscapes tot het absurde, van muziek voor theater en stille films tot hedendaagse concerten in al hun verscheidenheid.

Ook John Watts is een kunstenaar die van vele markten thuis is. Pop, dichter, politiek, singer-songwriter, filmmaker, humorist, multimedia kunstenaar en verteller; allemaal etiketten die in theorie zouden kunnen gelden voor zijn brede waaier van talenten. Oorspronkelijk bekend als de leider van Fischer-Z, heeft Watts de laatste drie decennia in verschillende stijlen en met een breed scala van instrumenten gewerkt, resulterend in zeventien albums die goed zijn voor meer dan twee miljoen verkochte exemplaren.

De combinatie van deze twee krachten is net zo spannend als je zou verwachten. Watts’ liefde voor de creatieve chaos tegenover Vermeersch’ en zijn band brede palet van muzikaliteit, zorgen voor een originele en krachtige kunstvorm. Van Spike Jones tot Spike Lee, van Velvet Underground tot London Underground, van de Martiaanse vuilnismannen tot Marshall Dillon. Het is er allemaal: muziek, woorden, sfeer en beelden. Dus dim de lichten en haal de Big Band maar uit de kast. Dames en heren, ik geef u ‘Flat Earth Society met John Watts’.

Koop CD

 

Nummers beluisteren

Limbo

Patsy

Woogy Doggy

 

Voorbije data

26 maart 2010

Vooruit Jazz & Sounds, Gent (première)